Over ons

Het kindcentrum: Samen onder één dak

 

Kindcentrum “De Rots” is een samenwerking tussen Eenbes Basisonderwijs en Kinderopvang Potje Knor. Het kindcentrum biedt onderwijs, opvang, opvoeding, ontwikkeling en ontspanning voor kinderen van 0 - 13 jaar.
Potje Knor verzorgt de dagopvang, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang. Vanuit Eenbes basisonderwijs verzorgen we op De Rots onderwijs aan de kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kindcentrum “De Rots” ligt in de wijk de Coevering. De wijk kenmerkt zich door een gevarieerde bebouwing en is ruim opgezet met veel groen.
In kindcentrum “De Rots” werken de basisschool en de kinderopvang samen. Zo creëren wij een veilige en plezierige omgeving waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Wij zullen ook dit jaar ons aanbod aan activiteiten afstemmen zodat er een doorgaande ontwikkel- en zorglijn komt voor uw kind.

 

Peuteraanbod

In het peuteraanbod zijn peuters vanaf 2 jaar welkom. Zij komen minimaal twee keer per week spelend leren. Onze pedagogische medewerkers bieden niet alleen goede en vakkundige zorg, maar begeleiden uw kind op een speelse manier bij het groter worden.

 

Dagopvang

In het kindcentrum bieden wij dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De groepsruimtes zijn modern ingericht. Door leeftijd gerichte activiteiten wordt gewerkt aan de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van het kind, en daarmee ook aan zelfvertrouwen.

 

Basisschool:

Onze basisschool biedt modern en uitdagend onderwijs. Vanuit zes kernwaarden geven wij hier vorm aan:

  • Veiligheid
  • Samen
  • Zelfstandig
  • Leeromgeving
  • Zorgzaam
  • Competent

 

We werken met aantrekkelijke lesmaterialen. De lokalen grenzen aan leerpleinen waar kinderen zelfstandig of samen werken, spelen en leren. Hierbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van iedere leerling.

 

Buitenschoolse opvang 

Wij bieden buitenschoolse opvang voor kinderen van vier tot 13 jaar. Deze opvang stemmen we zoveel mogelijk af op de wensen van het kind. De kinderen krijgen volop ruimte om hun eigen activiteiten te doen. Sport en spel, lezen, luisteren naar muziek, knutselen, buiten spelen; noem maar op! De begeleiding zorgt dat elk kind op zijn eigen manier even kan bijkomen van de schooldag. Maar ook op vrije dagen en in schoolvakanties stellen we voor de kinderen een uitgebreid activiteitenprogramma, sportprogramma of creativiteitsprogramma samen.