CMD

Opvoeden is vaak leuk en vanzelfsprekend, maar kan ook een hele klus zijn.

Soms hebt u daar misschien hulp of praktische tips bij nodig of iemand die even met u meedenkt.

 

De medewerkers van het CMD Geldrop-Mierlo (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren over opgroeien en opvoeden.

U kunt denken aan vragen over slapen, eten, de ontwikkeling van uw kind, het gedrag, pesten, kinderen en scheiding, over uw financiële situatie of een andere vraag?

 

U kunt contact met het CMD opnemen als u zoekt naar: 

  • Jeugdhulp: begeleiding en ondersteuning bij het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren. 
  • Hulp via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De gemeente kijkt eerst wat u, met hulp van familie, vrienden en buren, zelf nog kunt doen. Als blijkt dat dat niet lukt, wordt gekeken van welke voorzieningen u gebruik kunt maken. Bijvoorbeeld een vervoersvoorziening, Hulp bij het huishouden of begeleiding bij een Persoonsgebonden Budget (PGB). 
  • Inkomensondersteuning. Misschien kunt u inkomensondersteuning krijgen als u een laag inkomen op bijstandsniveau heeft. 
  • Schuldhulpverlening. Hier kunt u hulp krijgen als u schulden of betalingsachterstanden heeft waar u zelf niet meer uit komt. 
  • Algemene Maatschappelijke Ondersteuning. De gemeente helpt u met vragen over bijvoorbeeld zorg, wonen, relaties, geldzaken en/of vrijwilligerswerk. 

 

Het CMD heeft een nieuwe werkwijze. De opzet is als volgt: 

  • Ouders kunnen, eventueel met hulp van school, contact opnemen met het CMD Team Toegang. Zij zijn van maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur en vrijdag van 9.00-12.00 uur bereikbaar op nummer 040-289 38 99. U kunt ook mailen: cmdjeugd AT geldrop-mierlo DOT nl
  • Dagelijks zijn er inloopspreekuren bij het CMD (voorheen waren deze op school). U kunt hier terecht met uw vragen en voor hulp bij het invullen van (eenvoudige) formulieren. Het inloopspreekuur is op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur in het gemeentehuis in Geldrop. 

Vindt u het lastig om contact op te nemen met het CMD? Onze leerkrachten en de intern begeleider helpen u graag!

 

Contactgegevens

Het CMD is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2893899. U kunt ook mailen:

 

Als u HIER klikt, vindt u meet informatie over het CMD